Vakantie Adressen

Wat doet u met de hond als u met vakantie gaat?
Zorg er altijd voor dat een vakantie niet nadelig is voor de hond!
Enkele tips daarvoor:
  • U kunt de hond meenemen op vakantie. Bij sommige vakantieadressen mogen huisdieren mee. Gaat u naar het buitenland dan is het wel noodzakelijk dat uw hond extra entingen krijgt. In andere landen kunnen ziektes voorkomen, die in Nederland niet voorkomen maar wel schadelijk zijn voor uw hond. Vraag dit na bij de dierenarts. Ook gelden in andere landen vaak andere regels dan hier. Het kan voorkomen dat de hond tijdens de vakantie een muilkorf moet dragen. Ook is het verstandig om uw hond te laten chippen, voordat hij meegaat naar het buitenland.
  • De tweede optie is het onderbrengen van uw hond bij familie of kennissen. U moet dan wel zeker weten, dat deze tijdelijke oppassers voldoende verstand van honden hebben en ook tijd.
  • Kunt u geen geschikte oppas voor uw hond vinden tijdens uw vakantie en u neemt de hond ook niet mee, dan bent u genoodzaakt uw hond in een dierenpension of asiel te laten logeren. Uw hond wordt daar ook goed verzorgd. Reserveer wel tijdig. Bij hondenpensions en asiels is het in de vakantieperioden erg druk.
  • Een alternatieve oplossing is het regelen van een oppas aan huis voor uw hond. De oppas logeert bij u in huis en verzorgt tegelijkertijd uw hond. Het LOC (Landelijke Oppas Centrale) regelt dit voor u. Deze organisatie bemiddelt tussen mensen die een oppas voor huis en huisdier zoeken en mensen die graag een tijdje in een andere omgeving zijn. Het is dan wel verstandig om vooraf kennis te maken en schriftelijke afspraken vast te leggen, zodat geen misverstanden kunnen ontstaan. Bent u ge├»nteresseerd? Kijk voor informatie op www.vakantieoppas.nl
  • Besluit u om uw dier toch naar een asiel of dierenpension te brengen, kijk dan op de site van de dierenbescherming voor een overzicht van alle erkende dierenpensions bij u in de beurt. Tekst: www.dierennieuws.nl

Oproep van en voor Basseteigenaren

Er bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid om uw basset onder te brengen bij een andere basset eigenaar! Hieronder vindt u een overzicht van mensen/instanties die opzoek zijn of een plekje aanbieden, tevens vindt u hieronder de mogelijkheid om uw eigen oproep te plaatsen!
 

Plaats een oproep

Type
Naam
Woonplaats
Telefoon
E-mail
Omschrijving
 

Aangeboden

No database selected